Kirsebærgrillet indrefilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Indrefilet marinert i kirsebærlikør høres kanskje uvant ut? Serverer du steken med kirsebærsaus i tillegg er du garantert en flott smaksopplevelse!

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av storfe
  • 1 dl kirsebærlikør
  • 12 dl olje
  • 1 ts grovmalt pepper

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 stk nett stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 ss smør

Saus:

  • 1 pk rødvinsaus
  • 12 pk kirsebærkompott
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Lag marinade av kirsebærlikør, olje og pepper. Legg indrefileten i en stor plastpose og hell dette over. La den ligge i marinaden natten over, eller lenger.
  2. Ta fileten ut av marinaden og grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte. Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketermometer i midten av fileten. Fileten er ferdig når det viser 60-65° C (hvis du ønsker den medium stekt). La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.
  3. Vask og skrell grønnsakene og pakk dem med en smørklatt i aluminiumsfolie i passe porsjonspakker. Grill dem sammen med fileten i ca. 8-10 minutter.
  4. Lag saus etter anvisning på pakken. Tilsett kirsebærkompott. Smak til med salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.