Kalkunfilet på partyseng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør. 

Ingredienser

  • 112 kg mandelpotet evt. partypoteter
  • 3 stk persillerot
  • 112 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 2 ss olje
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 stilker bladpersille til pynt

Slik gjør du

1. Vask potet og del dem i to på langs. Skrell persillerot og løk. Skjær persillerot i staver, løk og fennikel i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olje og krydre med salt og pepper.

2. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den på begge sider i en varm stekepanne med smør. Når fileten har fått en fin og gyllen farge på begge sider legg den over i formen med grønnsaker. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 68-70 °C.

3. Sjekk om potetene er ferdige med en spiss liten kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.

Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.