Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Helstekt kalkunfilet

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kalkunfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 3 stilker frisk rosmarin eller estragon
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 572.3 kcal
Fett 38.1 g
Protein 50.5 g
Karbohydrater 6 g
Jern 2.3 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du invitere til middag imponerer du garantert ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald med waldorfsalat eller varm til hovedrett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kalkunfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 3 stilker frisk rosmarin eller estragon
  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 572.3 kcal
Fett 38.1 g
Protein 50.5 g
Karbohydrater 6 g
Jern 2.3 mg

Slik gjør du

Temperer alltid kjøttet før du begynner å tilberede det. Romtemperert kjøtt gir bedre bruningsresultat og et mer smakfullt kjøtt enn om det tilberedes direkte fra kjøleskapet.

trinn du kan merke av
Helstekt kalkunfilet trinnbilder
Helstekt kalkunfilet trinnbilder
Helstekt kalkunfilet trinnbilder
Helstekt kalkunfilet trinnbilder

Helstekt kalkunfilet trinnbilder
Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat, pynt eventuelt med granateplekjerner og frisk estragon. Kalkunfileten kan gjerne serveres med kremet appelsinsaus, kokte grønnsaker og poteter, ellers er også waldorfsalat svært populært tilbehør til kalkun.

Helstekt kalkunfilet

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 18.04.2024 17:18:58