Lagre

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • ca. 1,25 dl olje
  • 1 ss finhakket frisk persille
Del

Hummus

(18)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • ca. 1,25 dl olje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
  2. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant