Hjemmelaget ingefæris

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ingefæris har en frisk og spennende kryddersmak. Prøv den sammen med appelsin og hakkede valnøtter. 

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • ½ dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts finhakket syltet ingefær
  • 2 ts lake fra syltet ingefær
  • ½ ts malt kanel

  • 3 stk appelsin
  • 3 ss hakkede

Slik gjør du

1. Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter.

 2. Pisk eggeplommer og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter.

3. Pisk kremfløte stiv og ha i ingefær og kanel. Vend kremen inn i eggedosisen og hell alt over i en passende form, eventuelt i små porsjonsformer. Sett isen i fryseren natten over.

4. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. 

Server hjemmelaget ingefæris med appelsinfileter og hakkede valnøtter. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.