Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit marsipankake med pasjonsfrukt

Hvit marsipankake med pasjonsfrukt

Ingredienser

16  porsjoner

Hasselnøttbunn:

  • 4 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 250 g hasselnøtter , malte
  • 4 ss hvetemel , siktet
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktfromasj:

  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl saft av pasjonsfrukt
  • 3 dl kremfløte
  • 7 stk. gelatinplater

  • 2 dl kremfløte
  • 500 g hvit marsipan
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne lekre hasselnøttkaken er fylt med deilig, frisk pasjonsfruktfromasj og dekket med hvit marsipan. De pastellfargede blomstene til pynt lager du enkelt selv. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner

Hasselnøttbunn:

  • 4 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 250 g hasselnøtter , malte
  • 4 ss hvetemel , siktet
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktfromasj:

  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl saft av pasjonsfrukt
  • 3 dl kremfløte
  • 7 stk. gelatinplater

  • 2 dl kremfløte
  • 500 g hvit marsipan

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn hasselnøtter, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. 
  2. Hell røren i en smurt springform (22 cm) med bakepapir i bunn. Stek kaken i ovn på 175 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Varm pasjonsfruktsaft forsiktig opp. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i pasjonsfruktsaften.
  4. Pisk egg og sukker til eggedosis, vend inn stivpisket krem og spe forsiktig med pasjonsfruktsaften i en tynn stråle. Sett fromasjen kaldt. 
Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.
  1. Del hasselnøttbunnen i tre, og fyll kaken med pasjonsfruktfromasj før den har blitt helt stiv. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele fromasjen utover bunnen. Sett ringen til springformen rundt kaken og sett den kaldt, gjerne over natten.
  2. Dekk kaken med stivpisket krem. Kjevle ut marsipan og dekk kaken. Pynt kaken med små marsipanblomster. 
Lag gjerne marsipanblomster selv. Kjevle ut marsipan i ønsket farge og stikk ut små blomster med en utstikker. Legg dem i en tom eggekartong slik at de former seg, og la dem tørke over natten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2024 22:23:21