Grillsaus med rødvin

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En syrlig grillsaus som passer ekstra godt til storfekjøtt. Kan også brukes som marinade.

Ingredienser

  • 12 dl olivenolje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 12 flaske rødvin
  • 1 dl rødvinseddik
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 1 ss brunt sukker
  • saft og skall av 1 stk appelsin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
598kcal
Fett
45g
Protein
1.7g
Karbohydrater
47.1g
Jern
0.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i litt av oljen til den er myk og begynner å bli gyllen. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og senk varmen. La sausen småkoke i ca. 20 minutter.
  2. Ta sausen av varmen og kjør den med stavmikser eller i hurtigmikser til den er glatt.
  3. Smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Pensle sausen på kjøttet mot slutten av grillingen for å unngå at det blir brent. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.