Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet lammestek

Grillet lammestek

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg lammelår
  • 0,5 ts hel pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss frisk oregano
  • 2 stk. grønn chili
  • 5 båter hvitløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer med grillet utbrettet, beinfri lammestek på grillen! Enklere enn du kanskje tror, og vanvittig godt! Vi har krydret vår lammestek med en spennende krydderblanding og gitt den god tid over indirekte varme på grillen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg lammelår
  • 0,5 ts hel pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss frisk oregano
  • 2 stk. grønn chili
  • 5 båter hvitløk

Slik gjør du

  1. Bein ut lammelåret i god tid før det skal tilberedes (du kan også bruke ferdig utbeinet lammestek og ta den ut av nettet). La kjøttet ligge på kjøkkenbenken så det blir romtemperert. Gni det gjerne inn med litt salt, slik at det kan stå og trekke smak.
  2. Ha pepper, rosépepper, fennikel og koriander i en tørr stekepanne og rist  over høy varme til de begynner å dufte. Pass på at de ikke blir brent.
  3. Ha alt krydderet i en morter og knus det fint. Bland inn røkt paprika, sitronsaft- og skall, rødvinseddik, olivenolje og finhakket oregano, chili og hvitløk.
  4. Gni steken godt inn med krydderblandingen. La det gjerne ligge og utvikle smak en stund før du legger det på grillen.
  5. Grill kjøttet på indirekte varme i middels varm grill (175 °C) i ca 45-50 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 62 °C. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.

Server lammesteken med ovnsbakte grønnsaker og sjysaus, eller la lammesteken være en del av en buffet, for eksempel meze med lammestek.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Meze med grillet lammelår

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 02:36:23