Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 280 g soltørkede tomater i olje
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har mye smak og er ypperlig som smakstilsetning. Sammen med frisk basilikum er det med på å gjøre denne retten spennende og smakfull. Med en saftig potetsalat som inneholder både sopp og erter er det ikke nødvendig med mer tilbehør. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 280 g soltørkede tomater i olje
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med litt salt og pepper, og brun det på høy varme i en stekepanne med olje. Avkjøl kjøttet på en tallerken med kjøkkenpapir.
  2. Hell oljen av de soltørkede tomatene og bland dem med grovt kuttet basilikum. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre på et stykke bakepapir og fordel blandingen over, men spar et par cm i hver ende. Legg kjøttet på midten og rull sammen, slik at du får skjøten på spekeskinken ned. Legg rullen på et bakpapirkledt stekebrett (med skjøten ned).
  3. Sett kjøttet midt i forvarmet stekeovn på 125 °C og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til kjernetemperaturen har nådd 65 °C (medium stekt). Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i ca. 15 minutter.

    Vil du ha kjøttet bedre stekt, kan du steke det videre til kjernetemperatur 70 °C for medium pluss, eller 75 °C for helt gjennomstekt.

  4. Lag potetsalaten: Skyll av potetene og fjern om nødvendig urenheter og stygge flekker. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Kok eller damp dem møre.
  5. Del soppen i båter. Varm en stekepanne med olje og stek soppen sammen med hvitløk til den har fått fin farge. Avkjøl poteter og sopp.
  6. Bland sammen crème fraîche, revet sitronskall, sennep og olivenolje. Vend inn poteter og sopp. Smak til med salt og pepper. Tin ertene raskt ved å ha dem i et dørslag og hell kokende vann over dem. La dem renne godt av seg og vend dem inn i salaten sammen med grovt revet hjertesalat.

Skjær den innbakte svinefileten i skiver på ca. 2 cm. og server den med potetsalaten. Litt god, grov sennep smaker godt ved siden av.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 18.04.2024 09:15:54