Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (ca. 2,5 kg)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 10 stk. sorte oliven
  • 100 g soltørkede tomater i olje
  • 80 g fetaost
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
Del

Fylt lammestek

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hvis du ønsker å imponere gjestene dine, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert
Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (ca. 2,5 kg)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 10 stk. sorte oliven
  • 100 g soltørkede tomater i olje
  • 80 g fetaost
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bein ut lammelåret eller kjøp en ferdig utbeinet stek.
  2. Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.
  3. Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.
  4. Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i ca. 3 timer, til termometeret viser 65-70°C. Da er steken medium til medium pluss. Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.

Server den fylte lammesteken med for eksempel fløtegratinerte poteter og salat med bakte grønnsaker

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek.

Slik beiner du ut et lammelår:

  1. Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.
  2. Trekk isbeinet mot deg, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraftkoking (sag eller hogg det i mindre biter).

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant