Fylt lammestek

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hvis du ønsker å imponere gjestene dine, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1 stk lammelår (ca. 2,5 kg)
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 10 stk sorte oliven
  • 100 g soltørkede tomater i olje
  • 80 g fetaost
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

1. Bein ut lammelåret eller kjøp en ferdig utbeinet stek.

2. Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.

3. Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.

4. Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i ca. 3 timer, til termometeret viser 65-70°C. Da er steken medium til medium pluss. Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.

Server med salat og for eksempel fløtegratinerte poteter.

Slik beiner du ut et lammelår:

1. Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.

2. Trekk isbeinet mot deg, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraftkoking (sag eller hogg det i mindre biter).

Se hvordan beine ut et lammelår:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.