Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordbærterte med vaniljekrem

Jordbærterte med vaniljekrem

Ingredienser

10  porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl kremfløte

  • 500 g jordbær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne jordbærterten har alt! Sprø bunn, fløyelsmyk vaniljekrem og friske deilige jordbær. Rett og slett en herlig sommerkake! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl kremfløte

  • 500 g jordbær

Slik gjør du

  1. Del en vaniljestang først i to, og deretter i to på langs. Skrap ut frøene med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule).
  2. Ha vaniljefrø og sitronskall i en foodprosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen.Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk inn deigen og legg den kaldt i minimum 20 minutter.
  3. Ta den andre halvparten av vaniljestangen og del i to på langs. Skrap ut frøene, og ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater, melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.
  4. Varm opp under omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kremen av platen når konsistensen er som en tykk vaniljesaus og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
  5. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Terten stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.
  6. Stivpisk kremfløte og vend kremen sammen med vaniljekremen.
  7. Bre vaniljekrem utover i den stekte tertebunnen.
  8. Del jordbær i to og legg halve jordbær på toppen.

Pynt eventuelt med sitronmelisse.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 15:54:44