Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingleverpostei

Kyllingleverpostei

Ingredienser

8  porsjoner
  • 500 g kyllinglever
  • 2 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts tørket merian
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss konjakk eller akevitt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g mykt smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fløyelsmyk og nydelig postei som egner seg like godt på en raus blings som til små appetittvekkende munnfuller før festen. Friske fiken og mandler gir deilig sødme og ekstra krønsj.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 500 g kyllinglever
  • 2 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts tørket merian
  • 0,5 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss konjakk eller akevitt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 100 g mykt smør

Slik gjør du

  1. Stek kyllinglever og hakket løk i smør. Krydre med merian, timian, salt, litt pepper og litt kajennepepper. Hell på konjakk og tenn på. Avkjøl helt.
  2. Ha leverblandingen over i en hurtigmikser og tilsett mykt smør og crème fraîche. smak til med mer krydder om nødvendig.
  3. Fyll posteien i små formen og sett kaldt til den har stivnet. 

Posteien også fin å bruke som en liten gave til den som har alt. For å forlenge holdbarheten kan du forsegle den med aspic - da holder den seg en uke i kjøleskapet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 18.04.2024 08:51:01