Flank steak fajitas
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sizzling fajitas på ekte meksikansk vis! Med saftig flank steak - eller flankestek på norsk, refried beans, heite grønnsaker og frisk queso fresco. En enkel helgemiddag som både smaker godt og ser bra ut. Topp gjerne med avokado, lime og masse frisk koriander.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g flankestek av storfe -
2 ss olivenolje -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 stk. rød paprika -
1 stk. grønn paprika -
1 stk. gul paprika -
1 stk. løk -
2 stk. jalapeño -
1 ts malt spisskummen -
1 ts paprikapulver -
0,5 ts tørket oregano
Bønnestuing:
-
0,5 stk. løk -
1 båt hvitløk -
1 stk. rød chili -
1 ss nøytral olje -
380 g hermetiske svarte bønner -
1 ss soyasaus -
1,5 dl kremfløte -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Tilbehør:
-
8 stk. mini tortillalefser -
5 stk. avokado -
1 stk. lime -
200 g queso fresco -
0,25 potte frisk koriander -
2 stk. jalapeño
Slik gjør du
Som alternativ til flankestek kan du bruke skirt steak eller entreôte. Sjekk også ut oppskrift på Skirt steak taco med bønnestuing!