Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplekake med vaniljesaus

Eplekake med vaniljesaus

Ingredienser

10  porsjoner

Eplekake:

  • minst 4 stk. syrlige eple
  • 3 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 150 g smør
  • 1 dl melk eller laktosefritt alternativ
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt kardemomme

Vaniljesaus:

  • 2,5 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,25 dl sukker
  • 1 ts maisenna
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En saftig eplekake er en sikker vinner hos små og store. Enda bedre blir den servert med litt hjemmelaget vaniljesaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

10  porsjoner

Eplekake:

  • minst 4 stk. syrlige eple
  • 3 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 150 g smør
  • 1 dl melk eller laktosefritt alternativ
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt kardemomme

Vaniljesaus:

  • 2,5 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,25 dl sukker
  • 1 ts maisenna

Slik gjør du

  1. Skrell eplene om nødvendig (om de har tynt skall, kan det få sitte på). Del dem i skiver og legg dem i en bolle vann med litt sitronsaft eller eddik, så blir de ikke brune. 
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og bland med melk. Hell det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren på sakte fart. Pass på at alt melet blir med i røren.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (ca. 22-24 cm) og smør kantene med litt smør. Hell røren i formen. Bruk slikkepott så alt kommer med.
  4. Hell av vannet på epleskivene og tørk dem med litt tørkepapir. Legg skivene tett i tett på toppen av røren og dryss over sukker og kanel.
  5. Stek kaken litt lavt i stekeovnen ved 190 °C i ca. 40 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn pinne eller spiss kniv. Avkjøl på rist.
  6. Skill eggene i plomme og hvite (Eggehvitene kan fryses ned og brukes senere). 
  7. Bland eggeplommene med de andre ingrediensene i en kjele. Varm opp under konstant visping til sausen tykner. Pass på at sausen ikke koker - da vil den sprekke.
  8. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen. Rør om av og til.
  9. Dryss melis over kaken før servering. Server vaniljesausen ved siden av.

Du kan godt bytte ut epler med rabarbra i rabarbrasesongen. Da blir det kjempegod rabarbrakake.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 24.04.2024 23:29:21