Chateaubriand med bérnaise og pommes frites

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av storfe servert på klassisk vis, med fyldig bernaisesaus og sprø pommes frites! Chateaubriand er den midterste delen av indrefileten, og regnes som den mest eksklusive. Det er ikke uten grunn at denne biffmiddagen har vært en favoritt i årevis! 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • Eventuelt saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og bérnaisesaus. Topp gjerne med litt hakket bladpersille. 

bar