Blinis med sort kaviar

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Server russiske pannekaker, eller blinis, med rømme og sort kaviar. Super forrett!

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 12 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 ss smør
  • 3 ss seterrømme
  • 4 stk eggehvite
  • 12 ts salt

smør til steking

Til servering:

  • 112 beger seterrømme
  • 2 boks sort kaviar eller lodderogn
  • 1 stk rødløk

Slik gjør du

1. Rør gjær ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett mel. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kald natten over.

2. La røren bli romtemperert før eggeplommer, smør, rømme og salt tilsettes. Rør godt.

3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

4. Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.

5. Legg 2–3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme og kaviar. Pynt med litt rødløk og eventuelt frisk timian.

Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.

 

Tips: 1 ts tørrgjær erstatter 25 g gjær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.