Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Auberginedip

Baba ganoush - auberginedip

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. aubergine
  • 3 ss tahini
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 stk. granateple
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Aubergine er en av de grønnsakene som må varmebehandles for at den skal bli god å spise. Når den er stekt, bakt eller grillet er bruksområdene mange. Du kan for eksempel lage baba ganoush - nydelig libanesisk auberginedip.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. aubergine
  • 3 ss tahini
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Baba ganoushen kan endres til en deilig salat om du vender inn biter av agurk og tomat. Du kan også smake den til med litt gresk yoghurt og bruke koriander sammen med persille, eller dryppe over god olivenolje og drysse litt chiliflak på toppen for å sette ekstra smak på baba ganoushen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Meze med grillet lammelår

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 23:35:29