Tomatsuppe med kokt egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!
Ingredienser
- 4 stk. egg
- 1 stk. løk
- 2 båter finhakket hvitløk
- 2 ss olivenolje til steking
- 4 ss tomatpuré
- 2 bokser hakkede hermetiske tomater
- 8 dl vann
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 1 ss sukker
- 0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
- 0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server suppen med kokte egg.
Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat. Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere.