Tomatsuppe med kokt egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!
Ingredienser
-
4 stk. egg -
1 stk. løk -
2 båter finhakket hvitløk -
2 ss olivenolje til steking -
4 ss tomatpuré -
2 bokser hakkede hermetiske tomater -
8 dl vann -
2 stk. grønnsakbuljong (terning) -
1 ss sukker -
0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Kok egg i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
- Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
- Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum, og smak til med pepper.
Server suppen med kokte egg.
Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat. Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere.