Skolebrød doughnut

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det både ser ut som og smaker nesten som skolebrød! Men, ikke la deg lure, disse søte små kakene er lagd av pannekakemiks og stekt i doughnut-former. Enkelt, gøy og godt!

Ingredienser

Kakerøre:

  • 2,5 dl ferdig pannekakemiks
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør

Eggekrem:

  • 4 stk eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 stk gelatinplater

Melisglasur:

  • 200 g melis
  • 2 ss vann
  • 1,5 dl kokosmasse til pynt

Slik gjør du

  1. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse til eggekrem i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
  2. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over på et fat med høye kanter, da avkjøles den raskere. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Spray en doughnutform med formfett eller smør den med et tynt lag smør.
  3. Bland sammen pannekakepulver, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Ha i melk, egg og olje, og bland røren godt sammen.
  4. Ha røren i en sprøytepose eller en zip-lock pose og klipp hull på tuppen. Sprøyt formene halvfulle med røren.
    Har du ikke en doughnutform kan du bruke muffinsformer og fylle et 2 cm høyt lag med røre i formene. Da får du runde kaker som du kan stikke hull i med en utstikker når kakene er ferdig stekt.
  5. Sett brettet inn i ovnen, og stek doughnutene i ca.10 minutter. Doughnutene er ferdige når de har en lys gyllen farge. Avkjøl kakene 5 minutter i formen før du legger dem over på en rist. Stek gjerne kakene i flere omganger om du bare har et brett.
  6. Bland sammen melis og vann til en passe tykk glasur. Blir den for tynn, vil den renne av, og for tykk - vanskelig å dyppe doughnutsene. 
  7. Dypp den ene siden av doughnutene ned i glasuren og deretter ned i en skål med kokos. Sett dem på et fat.
  8. Ha den vispede eggekremen i en sprøytepose eller zip-lock pose, og sprøyt litt krem i midten av kakene. Sett dem kaldt i 20-30 minutter, slik at eggekremen stivner helt.  

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.