Quinoasalat med eple, grønnkål og pistasj

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Quinoa har blitt et populært alternativ til ris, pasta og poteter, og egner seg prefekt til denne salaten. Dette er en gjenoppskrift til Reinsdyrstek med selleri, eple og grønnkål, og kan godt serveres med rester av reinsdyrstek.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 112 dl rød quinoa
  • 200 g grønnkål
  • 2 ss rapsolje
  • 2 stk syrlig eple
  • 1 stk rødløk
  • 100 g pistasjenøtter

Dressing:

  • Saft og skall av 12 stk sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss flytende honning
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss finhakket persille

Slik gjør du

1. Skyll quinoa i kaldt vann i et fint dørslag (dette vil gjøre den mindre bitter. Kok den etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og sett til side for avkjøling.

2. Lag dressing mens quinoaen koker: bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann om dressingen er for kraftig.Sett til side.

3. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Rens grønnkål for tykke stilker og riv den i grove biter.Ha den i en bolle og hell over olje. «Massér» grønnkålen med hendene til den blir blank og myk.Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkålen godt utover papiret. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter, eller til grønnkålen er tørr og sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.

4. Del eple i to og ta ut kjernehuset. Kutt i tynne båter. Kutt løk i tynne båter eller skiver.

5. Grovhakk pistasjnøtter.

6. Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle og hell over dressingen. Server med en gang.

Dryss smuldret fetaost eller annen ost over salaten før servering. Bytt ut pistasjnøtter med hakkede mandler eller hasselnøtter.

 

Quinoa er et frø fra Sør-Amerika, som har fått økende popularitet i resten av verden de siste årene. Det er veldig viktig å skylle quinoaen godt i varmt vann før den kokes, for å fjerne rester av stoffet saponin, som er quinoaens naturlige beskyttelse mot insekter. Saponin smaker bittert, og kan være tøft for tarmen. Kok quinoaen i usaltet vann (dobbelt så mye vann som quinoa) i ca. 15 minutter. Etter 12 minutter «popper» quinoafrøene. Da kan du senke varmen litt, og sette på et lokk. I løpet av de neste minuttene vil quinoaen absorbere mye av væsken.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.