Pannestekt sei med risoni

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Den tradisjonelle seien, også kalt gammelsei, er en av våre viktigste matfisker. Den er mild og god i smaken, sammen med en pestorisoni kan dette faktisk bli litt italiensk.

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 1 ts salt
  • 1 ss margarin
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 stk sitron

Pestorisoni:

  • 125 g risoni
  • 1 ts salt
  • 4 ss pesto

  • 4 stk tomat
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 potte frisk basilikum
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Del seifileten i porsjonsstykker på ca. 200 g.

2. Kok risoni som anvist på pakken.

3. Del tomatene i båter. Fjern innmaten og skjær tomatbåtene i små terninger. Skrell og kutt løken og hvitløken i små biter. Stek dem sammen med olivenolje i 1 minutt. Tilsett tomatbitene, grovhakket basilikum. Pass på at det ikke koker, da blir det bare en grøt av det.

4. Varm en stekepanne og smelt margarin. Legg i fiskestykkene i pannen når det slutter å bruse. Krydre med salt og pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt. Klem over sitronsaft rett før servering.

5. Bland pesto med risoni og server.

Her kan du bruke annen type hvitfisk som torsk, skrei eller lange.
Bland gjerne inn litt parmesan i risonien så får du en fyldigere smak.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.