1. Lag agurkdressing. Riv agurk grovt på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke i 5-10 minutter, og press ut vannet av agurken.
2. Bland revet agurk sammen med crème fraiche. Smak til med pepper. Sett agurksalaten i kjøleskapet slik at den kan trekke smak mens du lager resten.
3. Sett stekeovnen på 200 °C.
4. Kok opp vann, buljong og olje i en kjele. Trekk kjelen til side, ha i coucous og dekk til med plastfolie. La couscousen svelle til all væske er borte.
5. Krydre laksefilet med tandoorikrydder. Legg laksefiletene på bakepapir i en ildfast form. Sett formen i stekeovnen og stek laksen i 10 minutter.
6. Bruk en gaffel og rør i couscousen. Vend deretter revet sitronskall og hakket persille inn i couscousen.
Server tandorikrydret laks med coucous og agurkdressing. Server gjerne en sitronbåt sammen med laksen.