Lammeskav i krydret ris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Her har du en alt-i-ett-gryte inspirert av smaker fra Midtøsten. Du lager gryten i løpet av en halvtimes tid, og kryddermengden kan du justere etter egen smak og behag.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g lammeskav
  • 300 g basmatiris
  • 1 stk hel kanel
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts malt spisskummen
  • 7 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 dl frosne erter
  • 2 ss hakket frisk koriander eller persille

Løk- og agurksalat:

  • 1 stk rødløk
  • 1 stk agurk
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm oljen i en vid gryte og fres løk og hvitløk til det begynner å bli gyllent.
  3. Ha i lammeskav og stek til den har fått fin farge. Rør inn ris og alle krydder og fres i et par minutter. Er du glad i krydder, kan du også tilsette litt kardemomme.
  4. Kok opp buljong eller vann og hell over i gryten. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
  5. La risen småkoke i ca. 20 minutter, eller til det aler meste av væsken er borte. Risen skal være tørr, ikke bløt som en risotto. Rør inn erter og hakkede urter, smak til med salt og pepper.
  6. Kutt rødløk og agurk i terninger, og grovhakk bladpersille. Ha i edikk og sukker. Bland alt i en skål og smak til med salt og pepper.

Lammeskav i krydret ris

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.