Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttboller i fløtesaus

Kjøttboller i fløtesaus

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss iskaldt vann
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss hakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. sitron

Fløtesaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salat:

  • 1 stk. gul paprika
  • 10 stk. cherrytomat
  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss iskaldt vann
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 ss hakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. sitron

Fløtesaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salat:

  • 1 stk. gul paprika
  • 10 stk. cherrytomat
  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kjøttbollene med fløtesaus, potetmos og blandet salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 19:52:02