Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrot og søtpotetpurè med kjøttdeig

Gulrot- og søtpotetpuré med kjøttdeig

Ingredienser

porsjoner

Puré (suppe):

  • 800 g søtpotet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 ts malt spisskummen

Topping:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stk. reddik
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 432 kcal
Fett 19 g
Protein 23 g
Karbohydrater 39 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En mild og fargerik puré toppet med kjøttdeig, vårløk, gressløk og sprø skiver av reddik. Server i dype boller, eller sett alt fram på bordet slik at alle kan dekorere sin egen bolle.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Puré (suppe):

  • 800 g søtpotet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 ts malt spisskummen

Topping:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stk. reddik
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 432 kcal
Fett 19 g
Protein 23 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du foretrekker å servere pureen som suppe, kan du spe den til ønsket konsistens med litt matfløte, buljong eller vann. Du kan også «rocke» den opp med litt hvitløk, chili og lime.

Et annet tips på tampen: Bakt søtpotet med kjøttdeig er digg kosemat!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 05.10.2024 17:44:03