Bakt torsk med linser

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er ikke mye som skal til – fisk, litt smør eller olje, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • saften av 0,5 stk sitron

Linser

  • 2 dl grønne linser
  • 0,5 stk løk
  • 2 ss olivenolje
  • 5 dl vann
  • 1 stk fiskebuljong (terning)
  • 4 stk vårløk
  • 8 stk cherrytomat
  • 12 stk hasselnøtter
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 dl bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Skyll linser godt i kaldt vann. La dem renne godt av seg.
  3. Finhakk løk.
  4. Varm olje i en kjele og fres løken myk og blank. Tilsett linser og hell på fiskebuljong (vann og terning). La linsene koke til de er møre, ca. 20 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
  5. Fjern eventuelt skinn og bein av fiskefilet og skjær fisken i like store porsjonsstykker.
  6. Smør bunnen av en ildfast form med litt smør eller olivenolje. Legg i fiskestykkene og fordel resten av smøret/oljen over. Press sitronsaft over og krydre med salt og kvernet pepper.  
  7. Plasser formen midt i ovnen og stek fisken i 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten (2 ½ -3 ½ cm tykke). Sjekk om fisken er ferdig ved å trykke litt på et av fiskestykkene. Hvis det flaker seg, er fisken ferdig.
  8. Gjør linsene ferdig mens fisken står i ovnen. Finsnitt vårløk, del cherrytomater i to og hakk hasselnøtter grovt. Hakk persille. Vend alt inn i linsene sammen med balsamico. Smak til med salt og pepper.

Server torskefiletene på toppen av linsene, og fordel den varme kraften fra formen over.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.