Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconsvor

Baconsvor

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g svor i helt stykke
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget baconsvor er en sprø opplevelse! Det tar litt tid å lage, men til gjengjeld får du skikkelig god snacks. Vi har også spicet opp våre med hjemmelaget tacokrydder!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g svor i helt stykke
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over sa1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over salt.1.       Trim av mesteparten av fettet på undersiden av svoren.

 

2.       Skjær svoren i passende biter og legg dem utover på en ovnsrist.

3.       Sett risten i ovnen på 75°c. La det steke i 12 timer.

4.       Varm opp olje i en tykkbundet kjele eller gryte. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke ned en trepinne. Om det bruser rundt pinnen, er oljen klar.

5.       Fritér svoren, litt av gangen, i oljen til de har puffet seg opp og blitt sprø og gylne.

6.       La svoren renne av på en rist med kjøkkenpapir. Strø over 

  1. Skjær svoren av ribba med en skarp kniv. Fjern så mye fett som mulig. 
  2. Legg svoren i en kjele med vann, bruk en tallerken for å holde den under vann. Kok i ca. 90 minutter til svoren er helt myk uten at den faller fra hverandre.
  3. Løft svoren opp av vannet og legg det flatt på et brett. Sett i kjøleskapet i 2 timer til den er helt kald.
  4. Ta svoren ut av kjøleskapet og skrap vekk resten av fettet. Det er viktig at alt fett er fjernet.
  5. Legg svoren over på en rist, plasser risten midt i ovnen med en langpanne under, slik at fettet drypper på brettet og ikke i ovnen. Sett ovnen på 90°C (varmluft) og la svoren stå over natten. Svoren er klar når den er tørr og gyllenbrun.
  6. Bryt svoren i mindre biter, friter litt av gangen i en kjele med frityrolje (195°C) til de har puffet seg.
    For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
  7. Legg over på papir så frityroljen renner av. Dryss over salt og server. 
Om du ikke får kjøpt kun svor, kan du kjøpe ribbe og skjære svoren av selv. Selve ribba kan for eksempel bli en glasert tapasribbe.

Ønsker du å gi baconsvoren ekstra smak anbefaler vi at du prøver med hjemmelaget tacokrydder på. Lager du litt ekstra tacokrydder og har på glass har du til neste tacomiddag også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 09:30:46