Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Guinnessbraiserte lammeskanker

Guinnessbraiserte lammeskanker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 l mørkt øl , gjerne Guinness
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 7 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss hakket frisk rosmarin

Rotmos:

  • 750 g melen potet for eksempel mandelpotet
  • 200 g kålrot
  • 200 g persillerot
  • 3 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftigere lammekjøtt enn lammeskank skal du lete lenge etter! Kokekraften blir til en fyldig, tykk saus og servert med deilig rotmos er dette en høstfavoritt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 l mørkt øl , gjerne Guinness
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 7 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss hakket frisk rosmarin

Rotmos:

  • 750 g melen potet for eksempel mandelpotet
  • 200 g kålrot
  • 200 g persillerot
  • 3 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp.
  2. Brun lammeskankene raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Krydre med litt salt og pepper. Hell kraft i pannen, ha i brunt sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin.
  3. Sett på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet (du kan også sette gryten i stekeovnen på 100 °C).
  4. Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med muskat, salt og pepper.
  5. Løft skankene over på et fat og dekk dem med aluminiumsfolie så de holder seg varme. 
  6. Bruk stavmikser og kjør kraft og grønnsaker i gryten til en jevn saus. Kok opp og la sausen småkoke under omrøring til den tykner. Smak til med salt og pepper.

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Guinnessbraiserte lammeskanker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 15:03:43