Shish kebab

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammestrimler
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 stk nett stjerneløk (delikatesseløk)
Vis næringsinnhold
Energi
419kcal
Fett
29.2g
Protein
35.3g
Karbohydrater
4g
Jern
2.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og legg dem i en bolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og ha det i bollen sammen med sitronsaft og -skall, olje, laurbærblad, og oregano. Bland alt godt, slik at kjøttet blir dekket av marinade. Sett kaldt. Vend på kjøttet et par ganger mens det marinerer.
  3. Ta kjøttet ut av marinaden og træ bitene på spyd sammen med småløk.
  4. Grill kjøttet i ca. 4-5 minutter på hver side eller stek ovn i på 225° C i ca. 15 minutter. Krydre med litt salt og pepper. 

Server gjerne med grillet sitron.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.