Indisk lammekorma

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i yoghurt og krydder til det er mørt!

Ingredienser

  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • ½ ts kajennepepper
  • 2 ss olje
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 boks (4 dl) kokosmelk

Til servering

  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • ½ dl ristede kokosflak
  • ½ potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3 cm store terninger og ha det over i en bolle.
  2. Del løken i to. Del den ene halvdelen i biter og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, ingefær, korianderfrø, spisskummen, kardemomme og kajenne. Kjør det sammen til en jevn masse og hell det over kjøttet. Bland godt og sett til side i ca en time.
  3. Del resten av løken i skiver. Varm olje i en stor stekepanne og fres løken på middels varme til den er myk og blank.
  4. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet og marinaden. Stek i ca. 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.
  5. Tilsett tomatpuré og kokosmelk. 
  6. Skru ned varmen, legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca. 30 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig. Smak til med litt salt.
  7. Dryss over grovhakkede cashewnøtter, ristede kokosflak og hakket frisk koriander.

Server med ris og indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.