Gyros

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hver sommer får vi mange henvendelser fra folk som vil gjenskape et magisk ferieøyeblikk... Gyros er utallige nordmenns Hellas-favoritt!

Ingredienser

  • 500 g flatbiff av lam , svin eller storfe

Marinade:

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • ½ ts tørket oregano
  • ½ ts tørket rosmarin
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 dl olivenolje

Til servering

  • 200 g pommes frites
  • 4 stk pitabrød
  • ½ stk agurk
  • 1 stk rødløk i ringer
  • ½ stk sitron
  • 4 ss tzatziki
  • 50 g fetaost

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler og sett det til side.
  2. Hakk løk og hvitløk og ha det i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser) sammen med oregano og rosmarin. Tilsett halvparten av oljen og kjør det til en jevn masse. 
  3. Varm en stekepanne med resten av oljen og brun kjøttet godt. Hell over løkmarinaden, senk varmen og la alt småsurre til kjøttet er helt mørt og all væske har fordampet, ca. 35-40 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Lag pommes frites etter anvisning på posen.
  5. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
  6. Press sitron over rødløkringene og bland med fingrene. La stå en stund, til løken blir myk. 
  7. Fordel tzatziki på pitabrødene. Legg på agurkskiver, løk, kjøtt, fetaost og pommes frites. Rull pitabrødet sammen som et kremmerhus, gjerne med papir rundt.

PSST: Det kan være vanskelig å bøye vanlig pitabrød. Ha gjerne fyllet inni pitabrødet.

Visste du at: Reglene for bruk av antibiotika til norske dyr er veldig restriktive og som resultat har vi faktisk lavest antibiotika bruk i hele Europa. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.