Meze med lammestek

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Meze er skapt for å deles! Her med utbeinet lammelår, som er krydret, og grillet eller stekt til lammesteken er mør og saftig. Kjøttet serveres med noen deilige småretter - kardemommeris, baba ganoush, krydret gulrotsalat og tomat- og granateplesalat. Lag noen eller mange småretter - alt etter tid og lyst. 

Ingredienser

  • ca. 2 kg lammelår
  • ½ ts hel pepper
  • ½ ts rosépepper
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • revet skall og saft av 1 stk sitron
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olje
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • 2 stk finhakket grønn chili
  • 5 båter revet hvitløk

Slik gjør du

  1. Bein ut lammelåret i god tid før det skal tilberedes (du kan også bruke ferdig utbeinet lammestek og ta den ut av nettet). 
  2. Ha pepper, rosépepper, fennikel og koriander i en tørr stekepanne og rist over høy varme til de begynner å dufte. Pass på at de ikke blir brent.
  3. Ha alt krydderet i en morter og knus det fint. Bland inn røkt paprika, sitronsaft- og skall, rødvinseddik, olivenolje og finhakket oregano, chili og hvitløk.

  1. Gni steken godt inn med krydderblandingen. La det gjerne ligge og utvikle smak en stund før du legger det på grillen.

  1. Grill kjøttet på indirekte varme i middels varm grill (175 °C) i ca. 45-50 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 62 °C. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver. Du kan også steke kjøttet på 175 °C i stekeovn. 

La den grillede lammesteken få følge av kardemommeris, baba ganoush - auberginedip, krydret gulrotsalat, tomat- og granateplesalat og deilig hummus for en skikkelig meze aften! Fyll også gjerne noen små skåler med marinerte oliven, artisjokker og granateple.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.