Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kleftiko

Kleftiko

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg lammestek
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hakket frisk persille
  • 2 stk. rød paprika
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn squash
  • 12 stk. potet
  • 12 stk. sjalottløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss frisk oregano
  • 2 ss frisk mynte
  • 100 g fetaost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kleftiko er en av de mest kjente matrettene fra Hellas. Det skal godt gjøres å ha vært på besøk i landet uten å ha blitt servert denne deilige retten til lunsj eller middag. Gjenskap stemningen fra din greske favoritt-taverna og server kleftiko til gjestene dine!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg lammestek
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hakket frisk persille
  • 2 stk. rød paprika
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn squash
  • 12 stk. potet
  • 12 stk. sjalottløk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss frisk oregano
  • 2 ss frisk mynte
  • 100 g fetaost

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store biter (ca. 4x4 cm) og sett til side.
  2. Kutt paprika, gulrot og squash i grove biter. Del store poteter og løk i to. Finhakk hvitløk.
  3. Varm olje i en dyp stekepanne og brun kjøttbitene på alle kanter. Løft dem ut av pannen og fres grønnsaker, poteter og hvitløk raskt i samme panne.
  4. Legg to lange hyssingsnører i kryss i bunnen av en flat, ildfast form. Legg bakepapir i formen slik at det henger kantene og dekker bunnen helt. Bruk nok papir til at det kan pakkes rundt kjøttet og grønnsakene.
  5. Legg kjøtt og grønnsaker tett i tett i formen og krydre med salt og pepper.
  6. Hakk persille, oregano og mynte, og dryss blandingen over kjøtt og grønnsaker. Smuldre fetaost med fingrene og dryss på toppen.
  7. Brett papiret godt rundt kjøtt og grønnsaker og knyt sammen med hyssingen. Plasser formen midt i ovnen og stek ved 180 °C i 1 time.
  8. Ta formen ut av ovnen og pakk ut kjøttet.

Server retten rykende varm, gjerne med en gresk salat, tzatziki og godt brød.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2024 14:44:19