Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk lammegryte

Fransk lammegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En varmende og deilig gryte smaker alltid godt på kalde dager. La lammekjøtt, en vinskvett og grønnsaker få kose seg på lav varme slik at smakene kan utvikle seg. Så enkelt, og så godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med smør og stek kjøttet på alle sider. Legg det over i en vid gryte. Stek sjalottløk raskt i samme panne og ha over i gryten. Hell i vin, tomater, tomatpuré, gulrot i biter og krydder. Tilsett nok vann til at det akkurat dekker. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten småkoke til kjøttet er helt mørt, ca. 1 time.
  2. Skyll bønnene godt og ha dem i gryten. Smak til med sukker, salt og pepper.
  3. Server gryten rykende varm med godt, ferskt brød og/eller poteter.
Bytt gjerne ut rødvin med hvitvin. Dette er en fin rett du kan lage om du har rester av lammestek. Kombiner gjerne med smakfulle pølser.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 05:31:29