skip navigation
matprat logo

Persillerot

Persillerot er i nær familie med persille. Det er en hvit rot med lysbrune striper som liger på pastinakk, men er litt mindre. Både roten og gresset har en sterkere smak enn bladpersille, og kan minne om sellerirot

Festgryte med biff og mørkt øl

Turmat
Enkel
Over 60 min

Ingredienser

4
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 1 stk løk , finhakket
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 200 g sopp , gjerne østerssopp
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl mørkt øl
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss frisk timian , finhakket
  • 112 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 dl basmatiris

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler.
  2. Stek løk og hvitløk blankt i en kjele/jerngryte. Ha i sopp, skåret i båter og la det steke til soppen er gyllen. Ha i gulrøtter og persillerot som er skåret i staver. La det steke i to minutter. Bland inn tomatpureen.
  3. Hell over øl, buljong, soyasaus og timian i gryte. Kok opp og la det småkoke i 8 minutter til grønnsakene er møre.
  4. Rør maizenna ut i litt vann og rør det ned i gryten i en tynn stråle. Kok opp og la det tykne.
  5. Brun kjøtt i en stekepanne på sterk varme, ha det over i gryten. Smak til med salt og pepper. 

Serveres med ris.