skip navigation
matprat logo

Gresskar

Si gresskar, og de fleste tenker høst og Halloweenfeiring. Gresskar er godt til så mye annet også! Gresskar kommer i nesten alle slags størrelser, farger og fasonger fra de bittesmå på størrelse med pærer, til verdens største, som veide over 800 kilo.

Det blir dyrket stadig mer gresskar i Norge, og flere og flere får øynene opp for denne fargesterke, smakrike grønnsaken. Først og fremst går de store gresskarene til dekorasjon som utskårne lykter med skumle ansikter til Halloween. Litt for ofte går hele gresskaret i søpla etterpå, istedenfor at det blir brukt i matlagingen. Og det er synd, for gresskar er en spennende og anvendelig grønnsak som passer like godt i en søt pai som i en hot suppe.

Klar kyllingsuppe med gresskar og lime

Turmat
Middels
Under 20 min

Ingredienser

  • 400 g strimlet kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin
  • 12 stk hakket purre
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 600 g gresskar i terninger
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts tørket timian
  • saften av 12 stk lime
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
214kcal
Fett
8.1g
Protein
26.7g
Karbohydrater
7.5g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.

2. Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.

3. Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.