Tacosuppe

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

TACO! Helgekos og superfavoritt hos de fleste nordmenn! Kanskje er det den gode kryddersmaken som gjør at vi elsker taco? Det er ingen grunn til ikke å ta smakene med seg videre inn i nye retter, iallfall. Her har du en varmende og god suppe, som godt kan lages av restene fra fredagstacoen, gjerne sammen med noen av grønnsakene innerst i grønnsaksskuffen.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk hakket løk
  • 1 stk gulrot i små biter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 300 g karbonadedeig eller annet kjøtt
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • ½ boks hermetiske maiskorn
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss maisstivelse (maizena) utblandet i vann

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med olje og fres løk, gulrot og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett karbonadedeig eller annet kjøtt og fres videre til alt er stekt. dryss over tacokrydder.
  2. Ha i buljong, kikerter, mais og tomater oog kok opp. 
  3. Senk varmen og la det hele småkoke i 10-15 minutter. Rør ut litt maisenna i vann og spe det inn i suppen under stadig røring. Kok opp på nytt. 

Server suppen rykende varm med revet ost og tortillachips.

Tips: Har du kjøttrester, mais, tomater eller andre grønnsaker igjen fra tacomiddagen, kan du fint bruke dem i suppen, eller servere dem i skåler ved siden av så alle får ta det de ønsker.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.