Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oppbevaring i kjeleskap - oppbevaring av rester

Oppbevaring i kjøleskap

Er du usikker på hvor lenge du kan ha kjøttdeigen liggende i kjøleskapet før du bruker den, eller om de fiskekakene fortsatt kan serveres? Her har du noen kjappe tips til hvordan du oppbevarer ulike råvarer i kjøleskapet. 

Hvor lenge et produkt er holdbart er avhengig av hvordan det har blitt håndtert før det ble lagt i kjøleskapet og hvilken temperatur det er i kjøleskapet. For enkelte varer er det viktig at temperaturen er så lav som mulig, mens andre varer kan bli ødelagt av for lav temperatur. Mange moderne kjøleskap har derfor ulike temperatursoner.

Kjøleskapstemperaturen skal ligge mellom 2 og 4° C. 

Industripakket kjøtt og fisk har det best i originalemballasjen, og holdbarhetsdatoen gjelder så lenge kjøttet ikke har vært utsatt for store temperatursvingninger som for eksempel en lang kjøretur i varm bil.

Butikkpakket kjøtt og fisk fra ferskvaredisk bør tas ut av papiret og legges over på tallerken eller fat og dekkes med folie, lokk eller tilsvarende. 

På store stykker kjøtt og fisk vil bakterier befinne seg kun på overflaten. Det er derfor best å vente med finoppdeling av kjøtt til du skal bruke det.

Egg har det best i kartongen. Der er de både beskyttet mot støt og mot påvirkning av råvarer med kraftig aroma. oppbevart riktig er norske egg holdbare svært mye lenger enn datomerkingen. 

Oppbevaring i kjøleskap

Er du i tvil om matvaren er spiselig, så bruk sansene dine - se, lukt og smak på varen.

Produkt:

Holdbarhet i pose/skål/kartong:

Holdbarhet vakuumpakket:

Stek/grytekjøtt/kjøtt til koking

4-5 dager

14 dager

Lettsaltet og røkt kjøtt
 

10 dager

30 dager

Koteletter/biff

4 dager

14 dager

Kjøttdeig/ karbonadedeig/ medisterdeig

4 dager

8-10 dager

Røkte pølser

7 dager

21 dager

Medisterpølser

5 dager

14 dager

Rå kylling/kalkun

4 dager

8-10 dager

Stekt kylling/ kalkun

4-5 dager

8-10 dager

Ferskt/røkt pålegg (kokt/røkt skinke,
 sylte/rull, leverpostei, kylling- og kalkunpålegg mm)

7-10 dager

21 dager

Skåret spekepølse

-

3-4 måneder

Hel spekepølse

-

3-6 måneder

Rå egg, hele

3-4 måneder

 -

Eggemasse, eggeplommer

2-3 dager

-

Eggehviter

8-10 dager

-

Hardkokte egg

2-3 dager

 -

Eggeretter

2-3 dager

8-10 dager

Fersk fisk

2-3 dager

3-4 dager

Fiskemat

4-5 dager

8-10 dager

Middagsrester, supper og gryter

4-10 dager

-

Melk og melkeprodukter

6-20 dager

-

Sist oppdatert 26. september 2019

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 13:50:58