Svin- og brokkoligrateng

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Grateng er super mat å lage av rester. Vi har brukt kjøttdeig av svin, men her kan i grunnen alt brukes. Og har du ikke mye kjøtt, kan du supplere med dobbelt så mye grønnsaker! Vi har juksa litt, og bruker en posesaus som basis. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 400 g frossen brokkoli
  • 2 pose bretagnesaus
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Del brokkoli i små buketter - husk å bruke stilken også. Forvell den i kokende vann i to minutter. Hell av kokevannet og legg bitene i en ildfast form.
  2. Stek kjøttdeig i litt margarin eller olje. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over i formen. (Eller: Del rester av ferdig stekt kjøtt i mindre biter og legg det i formen sammen med brokkoli). 
  3. Lag saus etter anvisning på posen, men bruk 2 dl mindre væske enn det som står. Avkjøl sausen litt og visp inn to egg. 
  4. Hell sausen over kjøtt og brokkoli i formen og dryss ost på toppen.
  5. Sett formen midt i ovnen på 220 °C i 20-25 minutter, eller til den er gjennomvarm og overflaten er gyllen. 

Server med råkost eller salat og godt brød.

Brokkoli kan godt byttes ut eller suppleres med med de grønnsakene du har for hånden. Har du rester av makaroni eller spagetti, er de perfekte å blande i formen. Kalde poteter eller potetmosrester kan du klemme ut som et lokk på toppen og drysse ost over.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.