Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskegrateng

Fiskegrateng

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 stk. purre (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
  • ca. 0,5 dl griljermel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (25)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 stk. purre (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
  • ca. 0,5 dl griljermel

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det beste er å bruke romtempererte egg. Da blir det mer luft i eggehvitene når du pisker dem. Pass på at det ikke kommer eggeplomme opp i eggehviten når du skiller eggene. Eggeplommen inneholder fett og gjør at det blir vanskelig å stivpiske eggehvitene.

Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Steketiden vil variere etter hva slags form du bruker. Bruker du en flat form blir steketiden kortere enn om du fyller en form med høyere kanter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 13:30:28