skip navigation
matprat logo
Lammestek med ovnsstekte grønnsaker

Slik steker du lammestek

Lammestek er perfekt for en søndagsmiddag. Alle liker det, og alle blir imponerte! Sannheten er at det faktisk er mye enklere å lage lammestek enn det folk tror, men det holder vi selvsagt for oss selv…

1. La steken tempereres på kjøkkenbenken et par timer, da blir resultatet enda bedre. Mens steken ligger på benken kan du forberede den ved å gni den godt inn med salt og pepper. Bruk gjerne også tørkede eller friske hakkede urter som rosmarin, salvie, timian og/eller persille. Du kan også stikke små hull i steken med en spiss kniv og fylle dem med små hvitløkbiter.

2. Bruk steketermometer, helst digitalt. Stikk termometeret på skrå inn i steken, slik at det sitter midt i den tykkeste delen av låret og slik at spissen ikke er i kontakt med beinet. Legg steken i en langpanne og stek steken nest nederst i ovnen ved 125 °C. Dette er en temperatur som gjør at steken blir likt stekt hele veien igjennom og mør og saftig.

3. Hvordan du vil ha steken bestemmer du:

Ved 65 °C er steken lite stekt

Ved 70 °C er steken medium stekt

Ved 76 °C er steken gjennomstekt

Og mens steken gjør seg selv kan du sysle med andre ting, for eksempel tilbehøret...

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.23, server:MP-PRD-WEB07 25.06.2017 00:32:38