Slik steker du biff - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Biff med spinatfylt paprika 3.jpg

Slik steker du biff

Alt er lett når man kan det. Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden... når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene til hvordan steke den perfekte biffen.

 1. Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før det skal stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper.
 2. Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt. 
 3. Legg ikke i for mange biffer av gangen.  Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade eller klype.
 4. Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering.

Steketider for biff (ca. 2 cm tykk):

 • Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
 • Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
 • Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.

 • Kalkunbiff: Stekes på sammen måte som storfebiff, men skal alltid stekes godt, altså ca. 4 minutter på hver side.

Tilbehør til biff

Det finnes mye godt tilbehør som passer til biff. Fra kraftig tilbehør som fløtegratinerte poteter eller béarnaisesaus til lettere tilbehør som en varm eller kald salat. Flere eksempler på deilig tilbehør til biff finner du her.

Se hvordan steke biff

 

Kommentarer

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  version:10.10.1.163, server:MP-PRD-WEB09 17.08.2018 01:15:55