skip navigation
matprat logo
Ekte karamellpudding

Karamellpudding - trinn for trinn

Skal du lage hjemmelaget karamellpudding for første gang er det god hjelp i våre trinn for trinn-bilder med ekstra god forklaring på hvordan du skal gjøre det.

TRINN 1

Glasering: Ha sukker i stekepannen og varm det ved forholdsvis svak varme til det smelter. Ikke rør i det før det smelter, i så fall kan det danne seg harde klumper som det er vanskelig å få smeltet.

Når sukkeret er smeltet, øker du varmen og lar det bli pent brunt. Nå må du hele tiden røre i sukkeret med stekespade så det blir jevnt brunt. Varmen må være sterk nok til at sukkeret holder seg flytende hele tiden, men ikke så sterk at sukkeret blir brent eller at det begynner å skumme. Løft pannen fra platen hvis det blir for sterk varme.

TRINN 2

Karamellen har høy temperatur, ca. 170 °C. Vær forsiktig når formen skal glaseres. Hold formen med åpningen fra deg og bruk tykke grytekluter. La formen stå på komfyren så den blir varm.

Hell i karamellen. Drei på formen så karamellen dekker bunn og sider så jevnt som mulig. Sett formen kjølig så karamellen stivner. Det gjør ikke noe om den slår sprekker. Kok ut stekepannen med litt vann, ta vare på utkoket og server det til puddingen.

TRINN 3

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. La gjerne blandingen stå i 10 minutter før den siles i formen. Dette for at ikke luftboblene skal komme med i puddingen. Sett formen i vannbad nederst i ovnen.

TRINN 4

Steketiden varierer litt fra gang til gang. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast og elastisk. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl den i formen til neste dag.

Server karamellpudding med pisket kremfløte.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.3.29, server:MP-PRD-WEB09 20.09.2018 12:20:41