skip navigation
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

Svinekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for svinekjøtt.

Rett/del

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Surret svinestek u/svor
Bog, skinke

200 g

Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Skinkestek m/svor
Bog, skinke

200 g

Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 1/2-2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø.

Medium pluss: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C

Svinekam 
m/svor

200 g

Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1-1 1/2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø

Medium pluss: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C

Indrefilet

200 g

Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 400 g stekes i ca. 20 minutter.

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Ytrefilet

200 g

Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 1 kg stekes i ca. 40 minutter.

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Spareribs
Grillribbe

350 g

Rå spareribs dampes først ca. 1 time under folie på 200 °C. Grilles i 6-8 minutter på hver side.

 

Ribbe
Tynnribbe, familieribbe

300-500 g

Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes deretter på 200 °C i ca. 1-1 1/2 time.

 

Skinke:
Juleskinke, påskeskinke, sommerskinke, Bayonneskinke
Lettsaltet, røkt skinke, svinebog

200 g

Trekke i vann. 1 kg trekkes i ca. 1 time.

70 °C

Røkt svinekam
Lettsaltet, røkt svinekam m/ben

300 g

Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i 2-3 timer.

70 °C

Skinkebiff

200 g

Brunes raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstekes på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side.

 

Koteletter
Kotelettkam, nakke

250 g

Brunes raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min.

 

Gryter og wok
Renskåret svinekjøtt i strimler eller terninger, skinkebiff, flatbiff

200 g

Kjøttet freses raskt i olje i varm panne i ca. 2 minutter.

 

Gryteretter, lapskaus
Bog, flatbiff, nakke

150 g

Freses raskt i varm panne i 2-3 minutter, deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter

 

Svineknoker
Fersk, saltet, røkt

1 stk

Trekkes i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.27, server:MP-PRD-WEB09 20.07.2017 20:48:44