skip navigation
matprat logo
Odyssé vinglass Hadeland Glassverk

Riktig glass til anledningen

Det er ikke tilfeldig hvordan et godt glass ser ut. Glassene skal først og fremst fremheve de gode smakene fra glassets innhold, men også være gode å holde i og ta seg godt ut på et dekket bord.


Foto:
 
Hadeland glassverk medforfatter: Hadeland glassverk

Gode glass gjør god vin enda bedre. Odyssé er en glasserie fra Hadeland Glassverk, laget for å ta vare på duft- og smaksstoffene på best mulig måte. Prøv selv! Du vil oppleve at de gode viner blir enda bedre med Odyssé.

Laget av eksperter på vin og design

– Vi samlet noen av landets fremste eksperter på vin og design, og ga dem utfordringen med å lage en serie glass som får frem det beste i vinen – uten at det koster en formue, forteller Kari S. Roll-Matthiesen, administrerende direktør ved Hadeland Glassverk.

Mat- og vinkjenner Toralf Bølgen var et naturlig valg i ekspertpanelet. Han er medeier i restauranten Bølgen & Moi, har deltatt i EM for vinkelnere og er assisterende kjellermester i cognachuset Bache Gabrielsen. Harald Broch representerer det vitenskapelige. Han har studert ønologi (vinlære) og er kjent for sine kurs om vin. Det glass- og designfaglige har Maud Gjeruldsen Bugge, designsjef ved Hadeland Glassverk vært ansvarlig for.

Glass som tåler mer

Det er brukt en annen type glassmasse i produksjonen av Odyssé i forhold til produksjonen av deres øvrige produkter. Glassmassen som er brukt i Odysséglassene tåler mer, er mer holdbar og mindre utsatt for slitasje. Dette har med sammensetningen i glassmassen å gjøre.

– Vi ønsket å produsere en serie som i tillegg til privatmarkedet også kunne brukes i restaurantmarkedet og i storkjøkken. I disse segmentene stilles det store krav til holdbarhet og hyppigheten på bruken av glassene er stor. Blant annet har Den Norske Opera og Ballett har valgt å benytte Odyssé på sine serveringssteder, forteller Roll-Matthisen stolt.

Champagneglass

”Fest, forelskelse og den store anledningen..:”

Champagne er den perfekte aperitiff og en uovertruffen stemningsskaper. Et godt champagneglass skal ha en stor overflate som smalner mot åpningen slik at de rike, friske og delikate duftene fornemmes lett. Om anledningen ikke er skapt for champagnen, kan champagnen skape anledningen. 

Hvitvinsglass

”Vin er en del av menneskets kultur og historie…”

Et godt vinglass skal ivareta vinens mange duft- og smaksnyanser, og sjenerøst dele dem med alle som setter pris på øyeblikkets glede. Dette glasset gir en stor vinoverflate som fyller nesen med liflige dufter og fremhever smaken. Vinens temperatur er viktig for nytelsen. Husk å ikke skjenke for mye i glasset, da blir vinen lett for varm.

Allroundglass 

(Likt hvitvinsglass).

”All vin har fortjent å nytes og vurderes…”

Vin som skal vise seg fra sin beste side må behandles med kjærlig omsorg fra den skapes til den er fylt i glasset. Dette glasset har egenskaper som fremhever smak og aroma, og passer like godt til rødvin som til hvitvin. Alle viner, fra kraftige røde til lette hvite, har fortjent å nytes og vurderes ut fra hva de virkelig er verd

Rødvinsglass

”Vin skal nytes som en del av en stemning, et måltid…”

Et godt vinglass skal gjøre nytelsen komplett. Dette romslige glasset gir en stor vinoverflate som fyller nesen med liflige dufter og fremhever smaken. Skjenk i en tredel av glasset, betrakt fargen og sving vinen rundt for å få fram duften. Glasset smalner perfekt mot toppen slik at du får hele vinens aroma samlet.

Dessertvinglass

”En velsmakende dessert er en vidunderlig finale…”

Hovedregelen er at vinen bør være søtere enn desserten. Det riktige glasset for dessertvin skal kunne brukes til både svake og sterke viner, og fremheve vinens aroma. Det må fange opp smektende dufter som sammen med smaken gir deg en sødmefylt opplevelse du kan nyte i små munnfuller. Noen ganger er dette viner som tilhører noe av det ypperste som er produsert.

Cognacglass

”Cognac tåler også godt å bli drukket alene…”

Det gode cognacglasset kombinerer den kjente ballongen hvor man kan svinge cognacen rundt, med det lille tulipanglasset som yter full rettferdighet til en kompleks og særegen aroma. Romtemperert er den full av aromastoffer, disse frigjøres enda mer med forsiktig oppvarming fra hånden. Den sterke duften pirrer nesen, den kraftige smaken gir en harmonisk og varm velvære.

Øl-/vannglass

”Forfriskende tørsteslukker…”

Friskt, kaldt vann er et naturlig og velsmakende tilbehør til både mat og vin. Vann er en av naturens gaver til oss, og nok vann er viktig for både helse og velvære. Det passer perfekt til de andre glassene i samme serie og gjør borddekkingen komplett. Du kan også servere øl i dette lekre glasset.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.4.83, server:MP-PRD-WEB08 16.01.2019 15:36:48