skip navigation
matprat logo
Rødbete

Rødbete

Kålrotens fargesterke og ferme kusine!

De fleste har vel et forhold til glassene med skivede, syltede rødbeter i matpakka eller som tilbehør til posteier, sild og salt kjøtt. Sursøte og syltede gjør de seg godt, men frøken Rødbete har så mange andre spennende sider å by på!

Rå rødbete er det ikke så mange som spiser, men har du sansen for dyp sødme, mild bitterhet og jordaktig smak, er dette grønnsaken for deg. Revet i råkost sammen med gulrøtter og hakkede nøtter ser den lekker ut, og smaker nydelig.

Bitterheten blir borte og sødmen forsterkes når rødbeten varmebehandles. Det vanligste er å koke eller bake rødbetene før de brukes videre. Det er viktig ikke å kutte av verken stilk- eller rotenden, da vil den miste mye av fargen. La det være igjen 2-3 cm i hver ende. Det er lurt å bruke plasthansker, rødbete har er kraftig farge som det ikke er så enkelt å få av!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB06 14.12.2017 14:00:00