skip navigation
matprat logo
Pastinakk

Pastinakk

Vi løfter en gammel traver frem fra glemselen!

Pastinakk er en gammel kulturplante og har vært dyrket i Norge siden middelalderen. Før poteten ble introdusert var pastinakken den viktigste kilden til stivelse i kostholdet. Den ble også ansett å ha en stimulerende effekt på kjønnsdriften, og var derfor ikke spesielt populær i klostrene. Pastinakk er mild og delikat, litt anisliknende smak.

Pastinakk er svært anvendelig både i rå og kokt tilstand. Den må skrelles før bruk, og er den stor, bør den treete kjernen fjernes. Som en av mange rotgrønnsaker som har sin beste sesong om høsten og vinteren, er den super å ovnsbake sammen med for eksempel lammestek. Den passer også i suppe og stuing, og er deilig å gratinere. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.23, server:MP-PRD-WEB08 24.06.2017 05:40:35