Råvarebilde stykningsdeler kotelettkam

Svinekjøtt: I butikken

Det finnes mye forskjellig svinekjøtt i butikken. Her får du hjelp til å velge.  Les mer

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 4

Svinekjøtt: På kjøkkenet

Svinekjøttet er muligens det kjøttslaget som er gjenstand for mest myter og urettferdig kritikk.  Les mer

Delebilde til søk - skisse - svin

Svinekjøtt: Stykningsdeler

Vi har gode tradisjoner for å spise svinekjøtt i Norge, og har tradisjonelle retter som skinkestek, koteletter og ribbe, men også mer moderne retter som pulled pork.   Les mer

Råvarer til grillspyd - streetfood

Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

Renskåret svinekjøtt er benfritt kjøtt med lite fett. Du kan kjøpe renskåret svinekjøtt som svin indrefilet,  svin ytrefilet, svin flatbiff, skinkebiff, svineschnitzel eller renskåret svinekjøtt i strimler.  Les mer

Tradisjonsbunden julemat

For en generasjon eller to siden var det helt vanlig å anskaffe seg en hel eller halv gris før jul. Med skarpe kniver, sag, kjøttkvern, syltepresse og nedarvet kunnskap fra tidligere generasjoner ble kjøkkenet omdannet til et lite hjemmeslakteri.  Les mer

Gris nærbilde

Matkultur og svinekjøtt

Grisen har vært en trofast bidragsyter til norsk matkultur og mange av våre tradisjonsretter er knyttet tett opp til svinekjøtt. Matrådgiver Magnus Tvedt- Øresland forteller  om råvarens fortreffeligheter.   Les mer

Even parterer en gris

Ingen jul uten julegris

Svinekjøtt har en solid posisjon som tradisjonell julemat, og mye av julematen er fortsatt dominert av nedarvede mattradisjoner med et helt eller halvt griseslakt traktert på kjøkkenbenken i noen hektiske førjulsdager.  Les mer

Råvarebilde renskåret svinekjøtt

Svinekjøtt: Tall og fakta

Hvem, hva og hvor mye? Her finner du litt tall og fakta om svinekjøtt.  Les mer

Svinefilet teriyaki

Svinekjøtt

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for svinekjøtt.  Les mer