skip navigation
matprat logo
Reinsdyrbiff

Stykningsdeler av reinsdyrkjøtt

Produktutvalget av reinsdyrkjøtt varierer mellom butikker og landsdeler. Her har du oversikt over de vanligste stykningsdelene av rein.

Reinsdyrstek

Reinsdyrstek kommer i to varianter: Lårstek med bein og benfri, surret lårstek.

Lårstek med bein.
Benfri, surret lårstek blir skåret ut som et helt stykke fra låret. Det finnes både små og mellomstore steker.

Flatbiff

Flatbiff av rein er et mørt, magert stykke fra reinsdyrlåret. Flatbiff kan brukes som biffer eller som en liten stek.

Reinsdyrbiff 

Biffer kommer fra reinsdyrlår. Mest brukt er flatbiff, men rundstek og mørbrad er også ypperlig til biffer. Kan selges i hele stykker eller mindre porsjonsbiffer.

Biffer av flatbiff.

Reinsdyrfilet

Det mest eksklusive kjøttet er reinsdyr indre- og ytrefilet. Dette er ekstra mørt kjøtt som har en mild viltsmak og kort steketid.

Indrefilet er det absolutt møreste stykket på reinsdyret. Indrefileten ligger på innsiden av ryggbenene.
Ytrefilet av rein.

Reinsdyrskav

Et annet navn på reinsdyrskav er finnbiff. Kjøttet er skåret i tynne skiver og passer utmerket når man har behov for en rask og spennende rett.

Suppe- og grytekjøtt av rein

Det begynner å komme en del suppe- og grytekjøtt av rein i handelen. Dette kan være bringe eller nakke. Kjøttet er ypperlig kjøtt til bidos og andre typer gryteretter. Reinsdyrstek kan gjerne skjæres til suppe- og grytekjøtt. 

Spekemat og spesialprodukter

Spesialprodukter kan være tørket eller speket reinsdyrkjøtt som røkt tunge, speket hjerte og ulike sorter spekepølse. Utvalget varierer stort fra butikk til butikk.

Varmrøkt reinsdyrhjerte. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.21, server:MP-PRD-WEB07 25.05.2017 08:58:53