skip navigation
matprat logo
Utbening av lammelår trinnbilde 1

Skjær ut isbeinet av lammelåret

Tar du tiden med å skjære ut isbeinet før du steker lammesteken, blir det mye enklere etterpå å skjære opp steken. Selv ved bordet med dine gjester som tilskuere.

Den enkleste og mest økonomiske måten er å skjære ut isbenet (bekkenbenet).

 

Trinn 1


Det gjøres lettest ved at knivspissen stikkes ned i kjøttet på innsiden av fortykkningen (halmåneformede leddet) vi ser på benet. Følg så med kniven langs benkanten i en dybde av ca. 3 cm. Bruk en tynn, skarp kniv.

 

Trinn 2

Tak med fingrene og bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen som holder kulebenet på plass.

 

Trinn 3

Før kniven inntil isbeinet er skåret løst.

 

Her ser du video av hvordan det hele gjøres:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.31, server:MP-PRD-WEB09 17.08.2017 10:16:58